G1306
more info
Gelinkt - De Collectie Netwerkt, Design Museum Gent (scenography), Gent, 2013, icw curator Chris Meplon, adviseur Moniek Bucquoye

Op uitnodiging van curatoren Chris Meplon en Moniek Bucquoye realiseerde GAFPA de scenografie voor de tentoonstelling ‘Gelinkt: de collectie netwerkt’ in het Design Museum Gent. Op de gelijkvloerse verdieping worden internationale designstukken samengebracht rond enkele geselecteerde topstukken uit de collectie van het museum.

Langs de rand van de centrale glazen vloer wordt een lichte open kast opgebouwd uit wit karton. Door de verstelbare glazen vloer twee treden te laten zakken bieden de ruimtes binnen en buiten de kastenwand verschillende verhoudingen tot de collectiestukken. Vanaf de buitenzijde kan je over de kast heen kijken en de tentoonstellingsruimte in haar geheel ervaren, aan de binnenzijde krijg je een interieurervaring op schaal van een kamer. Zo genereert de ingreep verschillende fragmentarische perspectieven op de tentoongestelde designstukken.