G1712
X
More Info
Sports Center expansion (development), Kortrijk, 2017 – ..., icw Sileghem & Partners, Boydens Engineering

Sportcentrum Lange Munte in Kortrijk wordt uitgebreid met nieuwe buitensportinfrastructuur. Een lage langgerekte luifel, tegen de bestaande sporthal aan geschoven, trekt een lijn in het landschap. Ze materialiseert de hoofdas van de site en maakt een kap waar kleedkamers, sanitair en bergruimtes als clusters onder geschoven worden.

De uitbreiding neemt de taal van de oude sporthal, een ontwerp van bOb Van Reeth, over. De abstracte oranjerode baksteenvlakken van de bestaande gevels krijgen hun weerklank in de blinde nieuwe volumes, het aluminium schrijnwerk in de scherpte van de luifel.

Waar de luifel voor de sporthal doorschiet wordt ze een terras voor de cafetaria op de verdieping. Er ontstaat een nieuwe buitentribune, over het bestaande talud heen uitkijkend over de sportvelden.