G1616
X
More Info
Renovation Tower Base (development), Brussel, 2017 – ..., icw Atelier Arthur Haegeman, Util, Boydens Engineering, Atelier Arne Deruyter

De sokkelverdieping van een woontoren in Brussel is aan renovatie toe. De kans wordt benut om meteen ook de omliggende publieke ruimte te herdenken.

Een overdekte galerij langs de gladgetrokken gevel materialiseert de rondgang en medieert tussen stad en interieur. Rondom de luifel wordt een doorlopende geperforeerde metaalplaat gewikkeld, als fries en aanknooppunt voor grafische interventies.

Het voorplein, voordien hard afgestopt door een blinde keermuur, wordt opengetrokken naar de straat. Een groen talud met losse traptreden vormt een informele overgang.

Intensieve begroeiing in de randstroken rondom het plein versterkt het publieke karakter van de plek.